Cobrar puntualment cada mes, encara que sigui una renda menor. Així es plantegen avui dia la quota del lloguer els propietaris d’immobles. Aquesta por a acumular retards en l’arrendament ha augmentat els contractes d’assegurances per impagament i la irrupció d’empreses que garanteixen el cobrament de l’import. Des d’Api.cat, t’expliquem en cinc claus com funciona el segur per impagament del lloguer:
- Imaginem un pis de lloguer a Lleida. Existeix la possibilitat que ens dirigim a empreses asseguradores o d’intermediació que ens garanteixin el cobrament del lloguer en cas d’impagament. Si el nostre habitatge es lloga per 500 euros de mitjana, el cost de la assegurança oscil·la entre els 240 i els 250 euros a l’any. Per una mica més de 20 euros al mes, el propietari s’estalvia preocupacions. El cost estàndard de la assegurança se situa entorn del 4% del total de la quota de lloguer anual. Les immobiliàries i empreses que gestionen lloguers alerten de l’increment de les incidències per destrosses, retards en les quotes o impagaments.
- Algunes firmes asseguradores comercialitzen assegurances per impagament del lloguer que garanteixen el cobrament. Fins i tot asseguren l’abonament de les quotes durant els 12 mesos següents des del primer retard, per la qual cosa el propietari del pis pot executar els tràmits per a un desnonament per l’impagament del lloguer. Al final, l’objectiu del segur és “cobrir els incidents d’impagament en els casos en què l’inquilí no abandona l’habitatge i segueix generant despeses al propietari“, assegura el responsable de Grans Comptes de la Mútua de Propietaris, Eduard Huguet.
- El moment clau de les assegurances per impagament del lloguer és quan s’arriba al procés judicial. Huguet explica que les companyies d’assegurances indemnitzen els mesos d’impagament quan hi ha una resolució judicial ferma. “Intentem no arribar a aquest punt perquè abans realitzem una selecció i una verificació dels riscos de l’arrendatari”, afegeix. L’assegurat pot sol·licitar un avanç de la indemnització abans que s’iniciï el procés de desnonament i no recuperi la possessió de l’habitatge. Al final del procés, la companyia asseguradora pot reclamar el deute a l’inquilí sempre que es demostri judicialment que és solvent.
- En el contracte del lloguer, s’ha d’especificar clarament qui efectua el pagament de la assegurança per impagament. Encara que la pòlissa l’assumeixi el propietari, aquest pot imputar a l’inquilí el pagament proporcional de les quotes. L’objectiu és estar protegit i assegurat per si s’ha d’iniciar un procediment de desnonament pel lloguer. La inclusió d’una assegurança per impagament del lloguer en el contracte és lliure i es deixa a la voluntat de les parts. Des de la Mútua de Propietaris, s’aclareix que sempre cal tenir clar que l’arrendador és l’assegurat i l’arrendatari el risc, encara que aquest últim pagui l’assegurança.
- Les assegurances per garantir el cobrament del lloguer han aconseguit reduir la morositat un 85%, segons les dades aportades per l’Observatori Español de la Assegurança del Lloguer (OESA). Les dades de l’informe mostren que en els contractes amb assegurança, els impagaments no es comencen a donar fins al novè o desè mes, mentre que en els quals no tenen segur, aquests es produeixen al tercer mes. La mesura aconsegueix retardar sis mesos els impagaments.
Aquestes són les cinc claus bàsiques per entendre com funciona l’assegurança d’un contracte de lloguer. Malgrat que les dades mostren que la fórmula rebaixa la morositat i els retards en els pagaments, han de ser el propietari i l’inquilí els qui analitzin si resulta rendible afegir-ho al contracte de lloguer i la forma de pagar les quotes.
Foto 1: Pinterest
Foto 2: La Información
5 comments
Saludos de un API Castellano, un buen artículo y que se ajusta a la realidad (Hay mucha basura en la red sobre seguros de impago de alquiler).
Hemos intentado aportar nuestro granito de arena con una guia sobre lo que ofertan distintos seguros de impago y empresas especializadas de alquiler.
Espero que les agrade: http://www.elalquilergarantizado.com/verdades-seguros-de-impago-alquiler/
Hola Custodio alquiler. Muchas gracias por tu aportación. Nos alegra que te haya gustado la entrada. De hecho, intentamos siempre que la información que damos en los artículos sea útil y se ajuste a la realidad. Un saludo.
Me parece interesante destacar dos puntos:
– Los precios medios de estos seguros que son de 240 o 250 euros AL AÑO.
– “Intentamos no llegar a este punto porque antes realizamos una SELECCIÓN y una VERIFICACIÓN de los riesgos del arrendatario”…(faltaría más, si no este producto no les saldría rentable a las aseguradoras…)
Os dejo este blog sobre alquileres: http://www.facebook.com/afectadosalquilerseguro
Un buen artículo, lo hemos compartido en nuestra web con referencia a vuestro artículo. Gracias!
Muchas gracias por compartirlo. ¡Es un placer Comas Real Estate!