El negoci dels trasters de lloguer

El negoci dels trasters de lloguer
Valora este articulo

Segur que recentment has vist algun d’aquests programes de televisió americans on se subhasten guardamobles. Als Estats Units els trasters de lloguer són molt habituals i és una pràctica generalitzada subhastar aquells que han estat embargats per impagament. Saps com és el negoci dels trasters a Espanya?

El lloguer de trasters a Espanya és un negoci que ha crescut malgrat la crisi. Segons un estudi realitzat per l’empresa Bluespace, una de les més consolidades del país, entre el 2010 i el 2012 el nombre de centres dedicats lloguer de trasters va passar de 60 a 105, i actualment es calcula que ja hi ha al voltant de 120.

És un negoci rendible?

Sembla que sí, des que aquesta idea es va importar a Espanya, no han parat de créixer les empreses d’acte-magatzematge o ‘self storage’, com es diu en anglès, i fins i tot hi ha una Associació Espanyola de Self Storage.

Aquesta línia de negoci respon a una necessitat cada vegada més estesa tant entre particulars, com entre petites empreses. La densitat de població de les principals ciutats, la grandària dels pisos i el context de la crisi econòmica, són alguns factors que han fomentat el seu creixement.

Quin perfil d’usuaris tenen els trasters de lloguer?

.- L’usuari més habitual són els particulars, ja sigui perquè viuen en pisos petits i necessiten més espai per guardar objectes personals o per cobrir necessitats puntuals com a mudances, reformes o períodes a l’estranger.

Podria ser el cas d’una parella aficionada a l’esport a l’aire lliure, que viu a Barcelona en un pis de 60m2 i lloguen un traster per guardar les seves bicicletes o el caiac que utilitzen a l’estiu. El d’una família de Girona que fa reformes a casa i necessita un lloc on guardar els mobles temporalment. I per què no, el d’un jove que s’en va a treballar a l’estranger temporalment.

.- En segon lloc, pimes i autònoms als quals li convé més aquesta fórmula de traster, que haver de llogar un local comercial.

.- Finalment, també són un reclam per a les empreses online que venen productes per internet i necessiten un petit ‘magatzem’ on guardar el seu estoc.

Com són i com funcionen?

Els centres de Self Storage es caracteritzen per oferir unes instal·lacions pràctiques, accessibles i amb un servei molt flexibles en temps, espai i seguretat. Hi ha trasters de diferents grandàries, el client pot accedir les 24h del dia i disposen de mesures de seguretat com a codis PIN, targetes magnètiques o empremtes dactilars.

Els centres solen estar situats en naus que donen a carreteres principals, però alhora molt propers a nuclis urbans, de manera que qualsevol usuari pugui arribar al seu traster en pocs minuts.

Què et sembla aquesta fórmula? Ets client d’algun traster de lloguer? Explica’ns la teva experiència!

Foto 1: Pinterest

Foto 2: Pinterest

Comments

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari