Estalvia en la factura de l’aigua i respecta el planeta

Estalvia en la factura de l’aigua i respecta el planeta
Valora este articulo

Reductors de cabalReduir el consum d’aigua és una decisió que, es miri com es miri, és positiva, tant per la teva butxaca com per al medi ambient. Però, com estalviar en el rebut de l’aigua? Cal invertir molts diners? La resposta està en els reductors de cabal. Instal · lar aquests dispositius a les aixetes del teu pis de Terrassa, pot suposar un estalvi de fins un 79% d’aigua. Més detalls? En el post …

En primer lloc, saps que són els reductors de cabal? Bé, com el seu nom indica, són elements que es col · loquen a la boca de les aixetes per reduir la sortida de l’aigua. Substitueixen el filtre normal de l’aixeta i per instal · lar només cal saber si el teu aixeta és de rosca exterior o interior, ja que en funció d’això, haurem d’adquirir un o altre.

Instal · lació de reductor de cabal a la dutxa

Reductors de cabal per la dutxaA més de posar els reductors de canal a les aixetes de la cuina i al rentamans del lavabo, també és bona idea col · locar en la carxofa de la dutxa. Hauràs de triar entre tres opcions: tub flexible, sistema d’anelles o capçal.

L’estalvi que pots fer en el cas de la dutxa oscil · la entre el 41% i el 79%, depenent de la posició de la carxofa. En funció de la posició del capçal, l’aigua sortirà d’una manera o d’una altra, i això farà que ho faci amb més o menys intensitat, el que es tradueix en major o menor consum i estalvi.

Altres opcions? Els airejadors i els airejadors. Tots dos actuen com a filtres, però, en estar fabricats amb nombroses reixetes, l’aigua es transforma en bombolles d’aire. Així, aconseguim que l’aigua surti amb un raig més gruixut i amb més pressió, però, menor quantitat, que és el que es tracta.

Amb tots aquests dispositius aconseguiràs reduir la factura de l’aigua de forma notable, ia més, no suposa una gran inversió. Normalment, els airejadors i els reductors no costen més de 10 euros, i amb ells estalviaràs més del 50% de l’aigua. Els capçals són una mica més cars, però també són més eficaços. El seu preu sol rondar els 20 euros, però són capaços de reduir el consum en tres quartes parts aproximadament.

Així, la col · locació de reductors de canal suposa un petit alleujament per a la teva economia i per al medi ambient.

Havies sentit parlar dels reductors de cabal? ¿Pensaràs en col · locar a les aixetes de casa i en la dutxa? Explica’ns

Foto: OCU
Foto: Leroy Merlin

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari