Ja és primavera, és hora de pintar la casa!

Ja és primavera, és hora de pintar la casa!
Valora este articulo

Pintar paretsComença la primavera i amb ella, una etapa de renovació, també a la llar. Això pot suposar des d’una gran reforma, fins a altres més senzilles com pot ser pintar una habitació. Des Api.cat volem donar-te alguns consells perquè ho facis tu mateix sense necessitat de contractar a ningú que ho faci per tu.

Com pintar una habitació pas a pas

Si vols donar-li un aire nou al teu pis de Sant Boi de Llobregat i per això has decidit pintar la sala, t’aconsellem que el primer que facis és preparar l’estada retirant els mobles i cobrint-los amb plàstics per protegir-los de la pintura.

Per descomptat, també hauràs de despenjar quadres, prestatgeries i tapar els interruptors de la llum i endolls. Finalment, sempre que sigui possible, no t’oblidis de treure les portes, finestres i frontisses.

Ara que ja tens al descobert la superfície que vas a pintar, t’aconsellem que segueixis aquestes recomanacions:

  • Pintar el sostreRevisa les parets i el sostre. És important que la superfície estigui neta i en perfectes condicions. Si està esquerdada o quarterada, has de retirar la pintura aixecada amb una espàtula. Passa després una llima fina per igualar de nou la superfície i deixar llisa.
    Recorda que si la paret és verge o molt porosa, el millor és que apliquis una mà de segellador / fixador barrejat amb una mica de pintura, perquè serveixi d’imprimació o base.
  • Prepara la pintura. Comptant amb que ja has tapat molt bé tot allò que desitges protegir de la pintura, ara toca preparar la pintura. Obre el pot i barreja bé la pintura amb moviments circulars i de dalt a baix fins que vegis que el seu color i textura es tornen homogènies.
  • Comença a pintar. En quin ordre? El primer que cal pintar és el sostre. Dóna-li les capes que sigui necessari. Si la pintura és de qualitat, n’hi haurà prou amb una o dues mans. Necessitaràs un corró amb un mànec extensible. Per als angles, hauries utilitzar primer una brotxa.
    Quan hagis acabat amb el sostre, podràs començar amb les parets. T’aconsellem que pintis de dalt a baix fent franges verticals.

Recomanacions generals

Pintar una habitació sempre comporta uns dies en què tot està “cap per avall”, així que, et pot facilitar les coses que:

  • Triïs un dia fresquet i evita els dies de pluja o de molta calor, i que
  • Respectis els temps d’assecatge indicats en el pot de pintura.

Tens pensat pintar aquesta primavera? Ho fas cada any o prefereixes contractar un pintor? Explica’ns.

Foto: Pinterest
Foto: tupintasmucho.com
Foto: Pinterest

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari