Com treure-li el màxim rendiment al lloguer del meu habitatge

Com treure-li el màxim rendiment al lloguer del meu habitatge
5 (100%) 1 vote

Cómo sacarle el maximo provecho al alquiler de la viviendaSi disposes d’un pis de lloguer prop de Barcelona, t’interessa tenir en compte aquests tips per treure el màxim rendiment al lloguer de l’habitatge. Tingues en compte que cada vegada són més les persones que opten per una localitat petita, on el ritme de vida és més relaxat i els preus solen ser més ajustats. Si aquest és el teu cas i vas a llogar el teu habitatge a l’Hospitalet de Llobregat, et donem una sèrie de consells per rendibilitzar-la al màxim.

Realitza les millores necessàries

Un pis de lloguer no té per què estar descurat i en pitjors condicions que un en propietat. Per a l’inquilí serà la seva casa i, com a tal, desitja que estigui en les millors condicions. Donar una mà de pintura, revisar l’enrajolat dels banys i la cuina, o canviar una manilla que no funciona són petites reparacions que faran que el teu habitatge es llogui amb més facilitat i a millor preu.

Cuida la neteja

Quan es vagi un inquilí, aprofita per rentar les fonguis de les butaques, les cortines i tots els tèxtils de la casa. Contracta, a més, una empresa que et faci una neteja a fons de la cuina, si no la pots fer tu. Revisa que el frigorífic, la vitroceràmica i la resta dels electrodomèstics de la casa estan nets per fora i per dins. Canvia els coixins si estan trencats i repara algun moble que estigui esgarrapat o deteriorat. I, en general, cuida que el pis estigui impecable a l’hora d’ensenyar-ho per al seu lloguer.

Estableix un preu de lloguer adequat

Per treure el màxim rendiment al teu habitatge has d’investigar els preus del mercat o deixar-te assessorar per una immobiliària que conegui la zona. Així podreu establir un preu adequat, que permeti tenir el pis el menor temps possible buit i que te de una rendibilitat propera al 5 %. Si el teu habitatge està en una localitat propera a una gran ciutat, com Barcelona, tindràs moltes possibilitats de llogar-la ràpidament, ja que és una tendència en alça viure en localitats properes per evitar els inconvenients de les ciutats grans. API a Hospitalet de Llobregat és una immobiliària que coneix Barcelona i els seus voltants a la perfecció, per la qual cosa pot resultar-te de gran ajuda.

Promociona el teu habitatge

Per a això, gens millor que deixar el lloguer del teu pis o casa en mans de professionals. Ells col·locaran cartells que seran ben visibles des del carrer. A més, ho inclouran al portal web i t’ajudaran a seleccionar un bon inquilí. És la forma més eficient en temps i diners, encara que si decideixes fer-ho pel teu compte pots seguir els mateixos passos i promocionar-ho en Internet.

Destaca per oferir alguna cosa únic

La competència al mercat és molt alta i a la teva zona, segurament, hi haurà nombrosos pisos que ja estan en lloguer. Per això és important que triïs un valor afegit per al teu pis: mobles de disseny, una televisió extra gran, un frigorífic americà, climatització en tot l’habitatge. Pensa en això com una inversió, ja que si la teva casa, per aquest capritx que li has posat, es lloga un o dos mesos abans, hauràs rendibilitzat la despesa extra amb facilitat. Si la teva casa pertany a un complex immobiliari, ressalta tot el que aquest pot oferir a l’inquilí.

Lloguer per a vacances: una fórmula molt rendible

El lloguer de l’habitatge per a períodes de vacances és considerablement més rendible que el lloguer per a períodes llargs de temps, se situa aproximadament entorn del 17 % de rendibilitat. El concepte de lloguer per a vacances difereix, fonamentalment, en el temps que es lloga l’apartament a un mateix inquilí. Si en el lloguer tradicional l’inquilí pot estar mesos i, fins i tot, anys en el lloguer de vacances, el període màxim sol ser d’una setmana, una quinzena o un mes. Aquest tipus de lloguer està dirigit a turistes i a estades curtes, amb la qual cosa el preu és més alt. A canvi d’aquesta major rendibilitat, els serveis de neteja i manteniment de l’apartament també són majors i generen, per tant, més despeses al propietari si vol garantir un mínim de qualitat. L’ideal és confiar-li el lloguer a professionals del sector, que sabran aconseguir un percentatge d’ocupació superior.

Estudia les ajudes per al sector

Els propietaris d’habitatges en lloguer tenen una sèrie de deduccions a la declaració de la renda que convé conèixer. Per exemple, les despeses de finançament d’estris per a l’habitatge en lloguer, les reparacions de l’habitatge arrendat o les cosines en els contractes de segur són alguns dels conceptes que pots assenyalar a la teva declaració perquè t’apliquin les deduccions corresponents. L’inquilí també compta amb ajudes per al seu lloguer, i serà un valor afegit que ho posis al corrent de les compensacions que pot rebre.

Contracta un segur

Per evitar la por als impagaments i als períodes que tinguis el pis sense llogar, pots contractar un segur especial que et cobrirà les dues contingències. Encara que hi ha més solucions per a l’impagament del lloguer.

Ofereix diferents opcions de lloguer

La flexibilitat és un valor afegit a l’hora de llogar un pis, ja que s’estableix un corrent de confiança entre arrendador i inquilí que afavoreix la transacció. Pots proposar el pagament a mes vençut, si l’inquilí acaba d’incorporar-se al mercat laboral i no disposa de liquiditat immediata. O facilitar les condicions per rescindir el contracte, la qual cosa generarà la confiança per la seva banda.

Coneix el teu entorn per situar al possible inquilí

Conèixer l’immoble i els serveis que ofereix (porter físic, piscina, cambra per guardar bicicletes…) és imprescindible perquè l’interessat sàpiga el que va a disposar en cas de llogar el teu habitatge. Tendes properes, parades de metro i autobús i zones per aparcar són alguns aspectes que no has de deixar passar.

Deixa’t assessorar

Encara que ja ho hem dit al llarg de l’article, és fonamental ser assessorat per professionals per treure el màxim rendiment al lloguer de l’habitatge. Ells t’ajudaran a promocionar l’immoble, trobar l’inquilí ideal i fixar el preu del lloguer d’acord amb determinats paràmetres: la zona, la grandària de l’habitatge, els anys d’antiguitat, l’estat de conservació, etc. El seu assessorament és la teva tranquil·litat.

Lloga el teu pis a amb totes les garanties