Torna la compra sobre plànol i els cartells de “venut”

Torna la compra sobre plànol i els cartells de “venut”
Valora este articulo

En algunes zones d’Espanya ja s’ha absorbit pràcticament la totalitat de l’estoc d’habitatges, fins i tot donant lloc a una major demanda que oferta. Això està impulsant la reaparició de la compra d’habitatge sobre plànol. T’expliquem els detalls a les notícies immobiliàries d’Api.cat

compra sobre planol

Torna la compra sobre plànol

Comprar un habitatge sobre plànol era una cosa molt habitual durant els anys del boom immobiliari. Després de l’esclat de la crisi, es va convertir en un gest més aviat anecdòtic i residual, per no dir inexistent. Però ara, sembla que torna a guanyar protagonisme.

Barcelona, Madrid i la Costa del Sol esgoten l’estoc d’habitatges

Això es deu al fet que el mercat s’està recuperant a poc a poc, però en algunes zones molt més ràpidament que en altres. Des de la patronal dels promotors (APCE) es considera que l’estoc d’habitatges s’ha anat absorbint progressivament, i en aquelles ciutats on la recuperació ha estat més notable, fins i tot comença a escassejar. Es tracta principalment de Barcelona, Madrid i la Costa del Sol i xifren en 3.000 habitatges l’oferta total actual de la capital espanyola.

Això, sumat al fet que encara hi ha poca obra nova, provoca que, quan surten promocions d’habitatges de nova construcció, la seva comercialització es tanqui en qüestió de dies. Sobretot en aquestes zones de major demanda. Fins i tot s’han donat casos de persones fent cua per poder optar a la compra d’un habitatge sobre plànol, procedent de noves promocions a Barcelona i Madrid.

En aquest sentit, la consultora immobiliària CBRE preveu que Espanya necessitarà 180.000 habitatges a l’any fins a 2025 per satisfer la demanda de noves llars. Una quantitat que solament en la Comunitat de Madrid ascendirà a 25.000 unitats.

Els preus de l’habitatge

Mentrestant, el preu de l’habitatge segueix remuntant a poc a poc, malgrat haver baixat el ritme de creixement durant les últimes setmanes. Segons l’índex de preus Tinsa Imie, fins al passat mes de maig, el preu de l’habitatge va pujar un 1,3%, quatre dècimes per sota de l’acumulat dels primers quatre mesos de l’any.

D’altra banda, les estadístiques del Consell General del Notariat revelen que aquest augment es concentra bàsicament en l’habitatge nou, l’import del qual es va elevar el passat mes de març un 10,7% en comparació del mateix període de l’any passat.

Tornarà la bombolla?

Aquest escenari fa pensar i un es pregunta si és possible cometre els mateixos errors del passat. Segons els experts, això no passarà, ja que aquest afany per comprar habitatge nou, encara que sigui sobre plànol, s’està donant en zones molt concretes on s’ha absorbit l’estoc, abans que poguessin engegar-se noves promocions.

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari