Les plantes donen alegria a qualsevol casa. Algunes necessiten més atenció que d’altres però, en general, totes necessiten una mica de llum. El que sí és una novetat és un llum capaç de fer créixer una planta al seu interior. Descobreix-lo a les notícies immobiliàries d’Api.cat
Els dissenyadors de Nui Studio, a Alemanya, van decidir experimentar amb la llum i les plantes amb l’objectiu de portar la naturalesa als habitatges o espais que no tenen molta llum natural. I també per alegrar aquelles persones que no tenen aquell do per cuidar plantes. El resultat de les seves investigacions ha estat el llum Mygdal.

Llum Mygdal
Un llum amb vida interior
L’equip de Nui Studio ha aconseguit compondre un llum amb un ecosistema completament autònom que permet a les plantes fotos sintetitzar fins i tot en espais interiors sense finestres. Quan la llum LED està encesa, les plantes poden fer la fotosíntesi i quan s’apaga, consumeixen el seu propi oxigen.
Les plantes tropicals són les més adequades per a aquest petit sistema, perquè aguanten la humitat que es genera dins el llum. A més, no és necessari afegir aigua extra, ja que el sistema consta d’un circuit tancat d’aigua sense fugides. I no, el vidre no s’entela, però com ho aconsegueixen és un secret dels seus inventors.
T’agradaria decorar la teva casa a Barcelona amb un llum com aquest?

Mygdal significa “sòl fèrtil”
Un homenatge a l’artesania
Com a curiositat, el nom del llum és un homenatge al vidrier artesà Peter Kuchinke del poble de Mygdal al nord de Dinamarca. Mygdal significa “sòl fèrtil”.
Malgrat la tecnologia emprada, la seva fabricació és completament artesanal i cada peça és única: els seus creadors afirmen que solament poden produir un màxim de sis peces per dia.
El ‘recipient’ està fet de vidre bufat tenyit de gris polaritzat i rematat amb una peça d’alumini en pols que el tanca, com si fos un tap o caputxa. Hi ha diversos models i grandàries del llum Mygdal. En la seva versió de sobretaula, aquest tap fa de base del llum mentre que la part superior, està tancada per una tapa de suro. Però en la versió penjant per al sostre, és a l’inrevés, el llum penja d’aquest tap o caputxa d’alumini en pols.