Si el teu edifici Terrassa necessita passar la ITE per saber en quin estat es troba, has de tenir en compte que el 27 de maig entro en vigència el decret 67/2015 que deroga l’anterior. En api.cat t’expliquem el més destacat del nou decret regulador del certificat ITE.
El nou decret aprovat el 7 de maig estableix quals han de ser el contingut de l’informe, els terminis per passar la inspecció, la qualificació de les deficiències, els òrgans competents per atorgar el certificat (Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i les administracions locals que hagin aprovat programes o ordenances locals referents a aquest tema).
Els 4 punts més destacats del decret 67/2007 són:
- Terminis per passar la inspecció tècnica dels edificis segons tipologia de l’edifici i antiguitat
Tipologia Plurifamiliar
Si l’antiguitat és entre 1951 i 1960 tenen fins al 31 desembre 2015.
Si l’antiguitat és entre 1961 i 1971 tenen fins al 31 de desembre del 2016.
Si l’edifici es va construir a partir de 1971 la inspecció serà a partir de la data que compleixi els 45 anys d’antiguitat.
I els anteriors a l’any 1951 ja haurien d’haver passat la ITE.
Tipologia Unifamiliar
Els edificis anteriors a 1900 tenen fins al 31 desembre 2016 per passar la ITE.
Si l’antiguitat és entre 1901 i 1930 tenen fins al 31 desembre 2017.
Si l’antiguitat és entre 1931 i 1950 tenen fins al 31 desembre 2018 per passar la inspecció.
Si l’edifici es va construir entre 1951 i 1960 tenen fins al 31 desembre 2019 i si va ser construït entre 1961 i 1975 fins al 31 desembre 2020.
Els edificis construïts a partir del 1975 han de passar la data a partir dels 45 anys d’antiguitat.
Aquells edificis unifamiliars que estiguin separats 1,5 metres o més de la via pública o de les finques veïnes queden exclosos. “>I si els edificis unifamiliars tenen cèdula d’habitabilitat vigent queden exclosos fins que caduqui la cèdula.
- El nou decret també estableix quatre tipus de deficiències: segons el risc i la seguretat que presentin aquestes s’haurà d’actuar amb més o menys temps.
- Vigència del Certificat ITE:
La vigència màxima del certificat ITE serà de 10 anys si l’edifici no presenta deficiències o si són lleus.
Si l’edifici presenta deficiències importants s’expedirà un certificat de 6 anys amb caràcter provisional (amb revisions als dos i quatre anys per saber si s’han agreujat els problemes o ja s’han fet les reparacions pertinents)
Si l’edifici presentarà deficiències greus o molt greus es farà un certificat de 3 anys amb caràcter cautelar i mínim cada 12 mesos es necessitarà fer una revisió per determinar que no ha empitjorat o ja s’han realitzat les reparacions pertinents
I en cas que les deficiències siguin greus o molt greus i no s’hagin adoptat mesures cautelars per evitar posar els béns i les persones en risc es denegarà el certificat
- Sobre el llibre de l’habitatge dels edificis d’habitatges
Els edificis de nova construcció o que hagin fet una gran obra de rehabilitació se’ls ampliarà el contigut amb la incorporació del Manual de l’habitatge. D’aquesta manera la propietat dels habitatges podrán gaudir de més informació i més detallada.
En canvi, els edificis ja existents se’ls obliga per part dels propietaris a formalitzar el Llibre de l’edifici a partir de la data que reben l’informe de l’ITE i amb el contingut mínim que s’especifica en el Decret.
¿Et toca passar la inspecció del teu edifici de Granollers?
Foto: pinterest