Les millors ciutats perifèriques per viure a Barcelona

Les millors ciutats perifèriques per viure a Barcelona
5 (100%) 3 votes

API-ciudades-perifericasLa regió urbana de Barcelona és el motor econòmic de Catalunya i un dels principals centres turístics i de negocis d’Europa. Si vols viure en les proximitats de Barcelona, existeixen diverses possibilitats a pocs minuts, gràcies a l’extensió de la xarxa de transport públic.

En aquest article t’anem a indicar quins són les millors ciutats per viure a Barcelona. A més, et direm com connectar amb el centre neuràlgic.

Ciutats per a viure a Barcelona

En aquest llistat, hem decidit prioritzar els següents criteris: proximitat a Barcelona, dotació d’infraestructures i disponibilitat de serveis públics. La pràctica totalitat de la província de Barcelona està a menys d’una hora de la capital amb cotxe o en transport públic, per aquest motiu viure fos no sigui una quimera.

Castelldefels

Aquesta localitat costanera amb 64.892 habitants està a 20 quilòmetres de Barcelona i compta amb diverses zones interessants. D’una banda, urbanitzacions de cases unifamiliars on tindràs la privadesa i tranquil·litat que necessites; d’altra banda, zones de pisos properes a les principals infraestructures comercials.

D’altra banda, és important remarcar que també comptes amb una bona dotació de serveis públics i diverses platges en el terme municipal, que constitueixen un dels principals atractius.

Mataró

La capital del Maresme, amb una població de 125.517 habitants que compta amb diversos avantatges si vols viure a la regió metropolitana de Barcelona, a tan sol 30 quilòmetres. Aquesta ciutat està ben comunicada amb la ciutat comtal i té tot a mà, de manera que, si vols fer vida habitual aquí, no hauràs de desplaçar-te massa.

Per descomptat, també podràs gaudir de diverses platges urbanes, així com d’aquelles que estan situades en municipis limítrofs i als quals pots anar en pocs minuts.

Granollers

Aquesta ciutat, capital del Vallés Oriental i amb una població de 60.174 habitants, destaca per la seva ubicació estratègica al peu de les principals vies de comunicació amb Barcelona , Girona i França. En els últims anys, ha augmentat la dotació de serveis públics i comercials (amb un mercat des del segle XI) i és una oportunitat per gaudir d’un lloc tranquil a poc més de 30 minuts de Barcelona.

Un punt a destacar és que estàs a pocs minuts del Parc Natural del Montseny i el del Montnegre i el Corredor, de manera que tindràs accés a àmplies zones naturals protegides.

Rubí

Aquesta ciutat del Vallés Occidental, amb una població de 75.167 habitants, va anar tradicionalment una població d’al•luvió que acollia a famílies que anaven a treballar a Barcelona, Sabadell o Terrassa, fonamentalment. Un dels principals actius que ofereix la ciutat és la seva bona xarxa de comunicacions amb la resta del Vallés i amb la capital de Catalunya.

En els últims anys, s’han obert nous espais verds i dotacionals, que han servit per augmentar les possibilitats en una localitat que compta amb immobles a molt bé preu per entrar a viure.

Hospitalet de Llobregat

La segona ciutat de Catalunya, limítrofa amb Barcelona i integrada a la seva xarxa de transport públic, compta amb una població de 254.804 habitants. Les infraestructures i dotacions de serveis públics són els principals valors que ofereix per als residents.

Si bé en els seus inicis era una ciutat dormitori, avui existeixen diversos espais comercials i d’oci on passar el dia sense necessitat de sortir del terme municipal.

Tiana

Encara queden llocs que poden oferir un baix nivell d’urbanització a molt pocs quilòmetres de Barcelona. El municipi de Tiana, porta del Maresme a tan sol 15 quilòmetres de Barcelona, té una població de 8.553 habitants. Cal destacar que, si bé és un lloc on predominen les urbanitzacions, és un terme municipal que compta amb àmplies zones naturals.

Si busques tranquil·litat a 15 minuts de Barcelona, aquesta és la millor opció perquè, a més, existeixen molt bones connexions viàries per arribar.

Tendències a mitjà termini

Si bé és cert que el mercat immobiliari està vivint una fase de revaloració generalitzada a la regió metropolitana de Barcelona, cal indicar que aquesta no es dóna en tots els municipis per igual ni en tots els immobles. Per aquest motiu, és possible trobar pisos o habitatges unifamiliars molt bé de preu, sempre que sàpigues buscar.

Quant als preus dels habitatges, et donem els següents consells perquè aconsegueixis un immoble ajustat al que estàs buscant. Has de valorar la proximitat a Barcelona quan busquis un pis o casa de prestacions similars perquè, com a principi general, a més llunyania de la ciutat, menys preu. També és important que comprovis si hi ha comunicacions directes.

En segon lloc, i seguint aquesta lògica, tindràs a veure si la ciutat és un lloc de residència habitual o, per contra, proliferen els segons habitatges d’ús turístic. En l’últim cas, és possible que, encara que estiguis alguna cosa lluny de Barcelona, paguis una mica més perquè existirà una major demanda d’immobles.

En tercer lloc, has de comprovar en quina zona de la població vols tenir l’habitatge i, evidentment, les característiques de la mateixa. Factors com que una casa estigui al centre urbà o en la perifèria poden fer variar el preu per la proximitat als comerços, estacions de transport públic o edificis de l’Administració.

Comprar habitatge amb API

Aquest llistat de millors ciutats per viure a Barcelona cal complementar-ho amb el concurs d’un professional qualificat del sector immobiliari per guanyar en tranquil·litat. Precisament, perquè el mercat és canviant, és recomanable que vagis a una oficina d’Agents de la Propietat Immobiliària degudament col·legiats que et donaran una taxació sobre la base de criteris reals de mercat.

D’aquesta forma, a més, et podran assessorar del tipus d’habitatge que més s’ajusta a les teves necessitats, ja que API compta amb un ampli catàleg en tota la província de Barcelona. Podràs trobar el que cerques, en el lloc que desitgis i a un preu raonable.

Comptar amb API és, doncs, una aposta segura per aconseguir l’habitatge que estaves buscant amb totes les garanties legals.

 

Troba el teu pis ara amb API.cat