Ser inquilí de casa teva: una opció per guanyar liquiditat

Ser inquilí de casa teva: una opció per guanyar liquiditat
Valora este articulo

Surt and Lease Back. No et sona? És el mateix que el leasing però a l’inrevés. Com a propietari d’un immoble et pots convertir en inquilí com a possibilitat de guanyar liquiditat. En el cas del pis del que ets amo a Castelldefels, ho pots vendre a la teva empresa de leasing o a un particular. En les dues opcions, consulta al teu agent immobiliari sobre l’operació i t’assessorarà sobre com fer-ho, ja que es tracta d’una fórmula nova per a la compravenda d’habitatge.

Com funciona el Surt and Lease Back?

Les operacions que permeten convertir-te en inquilí de la teva pròpia casa se solen realitzar sobre béns immobles, encara que també es poden fer sobre béns mobles. Tant com per a persones com per a empreses, el fet de convertir-te en inquilí del teu propi habitatge no impedeix que es continuï comptabilitzant com un patrimoni personal o empresarial. L’única diferència és que des del punt de vista jurídic apareixerà com a amo de l’immoble. Aquest farà que el deute sobre el pis o casa (hipoteques o crèdits) es reparteixi proporcionalment en les quotes de lloguer.

inquilino_vivienda

Avantatges

Al moment que passes a ser inquilí de la teva pròpia casa, obtindràs una sèrie d’avantatges a més de guanyar liquiditat. A Api.cat, et detallem algunes:

  • Simplificació dels tràmits. La modalitat et permet com a venedor passar a ser inquilí signant un contracte unificat en el qual s’estableixen les condicions de la venda i el lloguer.
  • Alternativa. El contracte de venda i lloguer, que substitueix al tradicional de compravenda, suposa una alternativa a la hipoteca inversa, en la qual l’entitat financera abona mensualment una quota al propietari del pis per acabar quedant-se’l després de la defunció.
  • Nous perfils de venedors. La fórmula del Sale and Lease Back implica a un nou segment de venedors de pisos. Aquí es podrien incloure a jubilats amb necessitats de liquiditat. La mateixa estratègia la utilitzen les entitats financeres i l’empreses. A més de guanyar solvència, s’eviten els deutes.

Sense deutes i amb una propietat

A Espanya, una plataforma que està especialitzada en el Sale and Lease Back és Lisbak. En declaracions a ‘El Mundo’, el seu fundador, José María Granados, destaca el benefici que suposa “vendre el teu immoble i rebre diners alhora que segueixes vivint en ell perquè et converteixes en inquilí del comprador”. A més, els contractes i els tràmits se simplifiquen en unificar-se en un solament.

Saps per què et convé la proposta a tu i al banc? Com a inquilí, podràs seguir vivint en el teu habitatge i pagant una quota més econòmica. Això sí, estàs obligat a quedar-te allà fins que se saldi el crèdit o hipoteca. Mentre, el banc podrà seguir obtenint rendibilitat sobre la seva propietat i no es veurà obligat a realitzar una execució hipotecària.

Has utilitzat alguna vegada la fórmula del Surt and Lease Back o creus què et pot interessar? Explica’ns la teva experiència i envia’ns un comentari.

Foto: Legalitas

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari