És rendible comprar un habitatge per llogar-ho?

És rendible comprar un habitatge per llogar-ho?
5 (100%) 2 votes

comprar vivienda alquiler

© Mediamodifier

La compra d’habitatges a Barcelona segueix augmentant, de forma exponencial, any rere any. La Ciutat Comtal és la més turística del país i molts inversors han optat per comprar un habitatge per al seu posterior lloguer. En moltes ocasions, aquesta operació pot despertar certs dubtes en els inversors menys arriscats, però has de saber que podràs amortitzar la seva adquisició en un temps rècord. El present article se centrarà en la idoneïtat d’aquest tipus de compres i a glossar el mètode amb el qual podràs rendibilitzar el desemborsament que has dut a terme per adquirir la teva nova propietat.

Els atractius de Barcelona

La ciutat és una de les capitals europees amb major projecció a tot el món. Des de 1992 gaudeix de molt bona salut turística i cada any puja el nombre de turistes que la visita. Als clàssics monuments de Gaudí, l’eixample de Cerdà i l’obra de Miró s’ha anat afegint tot tipus d’esdeveniments que la converteix en la destinació favorita de tot tipus de persones. No en va, molts són els artistes internacionals que comencen els seus gires per Europa a la ciutat. Esment aparti ens mereix el Futbol Club Barcelona, un altre dels grans motors turístics de la ciutat. A més, el disseny de la seva llista de carrers, la seva excel·lent gastronomia i les seves múltiples peculiaritats han anat formant una ciutat oberta al mar que li dóna la benvinguda a tot el que vulgui gaudir-la.

El lloguer, l’opció més popular a Barcelona

Una altra tendència important per tenir en compte és la necessitat de llogar un habitatge per a persones que treballen a la ciutat. Treballadors de tot planeta necessiten d’un espai en el qual sentir-se com a casa i busquen un habitatge de qualitat en la qual descansar després de complir amb les seves obligacions laborals. Aquest tipus de lloguer a llarg termini és un altre dels pilars de la rendibilitat de la teva compra. Tenir el teu habitatge llogat durant mesos per la mateixa persona o família és una garantia a l’hora de tenir un ingrés mensual fix i, per tant, de poder anar amortitzant el desemborsament econòmic realitzat en la compra.

Quin tipus d’habitatge has d’adquirir per aconseguir la major rendibilitat?

La nostra experiència ens indica que els habitatges amb piscina són les més buscades per part del turisme, i dels professionals d’alt nivell. Poder gaudir d’un bon bany després d’una atrafegada jornada de visita a la ciutat, o de treball, és una gran experiència. Adquirint un habitatge que inclogui aquest servei podràs amortitzar la teva compra en molt poc temps.

És important ressenyar que per aconseguir un major nombre de reserves, has de confiar sempre en experts en la matèria. En API atresorem dècades d’experiència en el sector, coneixem el preu per metre quadrat de cada zona i analitzem els gustos dels inquilins per oferir-los sempre la millor opció.

Consells per comprar el millor habitatge

A la nostra web podràs trobar una àmplia gamma d’immobles en diferents zones de la ciutat. A tot moment et podrem assessorar sobre el lloc idoni per aconseguir el teu objectiu de llogar el teu habitatge amb finalitats turístiques aconseguint el major èxit possible.

El cost de la hipoteca

Aconseguir una hipoteca que et permeti pagar la seva nova propietat a Barcelona requereix conèixer com es duu a terme aquest procés. En aquest article glossem els detalls necessaris perquè aconsegueixis agilitar la consecució d’una hipoteca i, per extensió, com aconseguir les anhelades claus de la teva casa o del teu pis en menys temps.

Complir amb la legalitat

Per poder llogar l’habitatge que acabes de comprar com a pis turístic necessites complir amb la legalitat vigent. El primer pas és inscriure la seva propietat en el registre corresponent per evitar problemes legals. Tingui present que tant la llei 13/2002 com el Decret 159/2012 estipulen tots els requisits que ha de tenir un habitatge turístic. L’ incompliment d’aquestes normatives es castiga de forma severa. Quan el teu pis estigui donat d’alta en el registre podràs començar el procés d’amortització de la teva recentment estrenat immoble. Si optes pel lloguer tradicional, un contracte de lloguer signat per ambdues parts és suficient.

Rendibilitat de comprar un habitatge per al seu lloguer

A pesar que aquest tipus d’inversió és dels més tradicionals, i de la recuperació econòmica després de la crisi, el sistema segueix funcionant. Segons estudis econòmics, es pot rendibilitzar la compra d’un immoble en un període inferior als cinc anys. Tot depèn dels metres quadrats de l’immoble, millor si les mesures superen els cent metres quadrats, i de la ubicació de la propietat.

Barcelona segueix augmentant les seves dimensions i expandint-se de forma natural. La ciutat que combina la platja amb la muntanya, la cultura amb la música, la tradició amb la modernitat, l’estètica amb el iconoclasta, la gastronomia més tradicional amb la més revolucionària i el classicisme amb la modernitat és un dels llocs en els quals podràs recuperar la teva inversió en menys temps.

Com a mostra, el següent exemple. De les compres d’habitatges realitzats a Espanya destaquen les dades de Madrid, un 32% de compradors ha llogat el seu habitatge; València, un 37%, i Barcelona, un 40%. Si els inversors han escollit a la ciutat com el seu lloc favorit per aconseguir una rendibilitat que ronda el 9% anual, és pels motius que et venim glossant.

Conclusió

Comprar un habitatge a Barcelona per al seu posterior lloguer és una opció magnífica per invertir. Si així ho desitges, ens encarreguem de gestionar el lloguer perquè solament et limitis a rebre els beneficis que generi la teva propietat mensualment. Inversors de tot el món ja han pres aquesta decisió i estan aconseguint grans resultats.

El futur de Barcelona i de la seva àrea metropolitana és molt positiu i et podrà ajudar a prendre aquesta sàvia decisió. Complint amb els requisits a dalt exposats podràs aconseguir que la teva capital es multipliqui de forma senzilla i que la teva compra sigui una de les millors accions que has dut a terme per garantir el teu futur, i el de la teva família, a nivell econòmic. Centenars d’inversors i milers de turistes confirmen l’encert de prendre semblant decisió.

Lloga el teu pis a amb totes les garanties